diumenge, 23 de setembre del 2012

Com convertir un enllaç d'Internet en un "link" curt o amb unes paraules

A vegades, quan naveguem per Internet, veiem que els enllaços de notícies o de llocs web són molt llargs i, si els vols posar al mòbil o publicar-los per Twitter, ens costaria molt escriure tot l'enllaç complet o se'ns acabarien els caràcters que podem utilitzar. Per a resoldre aquest problema, us ensenyem dos maneres de fer-ho:

1- Fer curt l'enllaç
Si nosaltres volem acurtar un enllaç en un "link URL" molt curtet, Bit.ly ens ofereix la solució. Abans hem de copiar l'enllaç que volem fer curt. Després hem d'anar a www.bitly.com, a baix ens apareixerà un requadre on haurem de pegar l'enllaç, a continuació pulsem a la tecla Enter i cliquem al botó Copy per a que se'ns copiï l'enllaç acurtat que ha creat la web.

2- Anomenar l'enllaç amb unes certes paraules
En canvi, si ens interessa només poder escriure l'enllaç sense tants números, lletres o signes i preferim anomenar l'enllaç com vulguem, TinyURL és la nostra salvació. Només cal copiar l'enllaç que vulguem, i després accedim a la web www.tinyurl.com. En el primer requadre pegarem la URL copiada anteriorment, i al segon, hi posarem les paraules i/o números amb els que vulguem anomenar la URL. Després ens apareixerà l'enllaç complet amb el que hem escrit abans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada