diumenge, 14 d’octubre del 2012

El més interessant: iPads als McDonald's, un rentavaixelles sense aigua i xarxes Wi-Fi sense menors

Aquesta secció serà com les altres que a vegades faig: "Avorrit" i "Opinió". És a dir, són seccions que es fan aleatoriament (qualsevol dia) i en diverses setmanes (dos setmanes no, i una sí, per exemple).

Tinc moltes notícies de la tecnologia, i amb unes direu "Com pot ser?", o amb unes altres "Ostres!". Com sempre dic, comencem d'una vegada.

Utlitzar un iPad al McDonald's ja és una realitat


Però no em refereixo a que puguis portar la teva tablet d'Apple, no, vull dir que McDonald's ha instal·lat iPads a totes les seves taules. Això només es pot trobar al McDonald's de Virgina Beach, als EE.UU., i una empresa s'encarrega de netejar o mantenir bé els dispositius de les taules. Potser més d'un haurà pensat en agafar-lo i emportar-se'l a casa...




YouTube comença a classificar els vídeos segons si capten la atenció dels usuaris

YouTube està incorporant un sistema al seu sistema per a que quan busquis vídeos al web, en comptes de sortir primers els vídeos que han sigut més visitats, et surtin els que han sigut visualitzats més temps o tot el vídeo. O sigui, que en comptes de que totes les persones facin clic al vídeo per a a que sigui famós, ara s'haurà d'estar mirant tot el vídeo completament. Així que els vídeos del portal de vídeos de Google posarà en primer lloc aquells vídeos que han capturat l'atenció de l'espectador i han aconseguit que es quedi mirant-lo.


Un noi barcelonès de 14 anys compra un iPad amb monedes d'un euro

Aquesta és tipus de notícia la qual intentarem sempre mostrar en aquesta secció. I es que mai saps el que podrà passar en una Apple Store, com fa uns dies que el Marc, un nen de Barcelona que té 14 anys, va anar a la nova Apple Store del Passeig de Grècia i va comprar el nou iPad i la respectiva funda d'una forma entretinguda per als treballadors de la botiga: va portar 594 monedes d'un euro. Segons ell, ha anat estalviant els diners per a comprar-se un iPad des de que Steve Jobs va presentar el producte. Però no ha anat recaptant billets, sino  monedes d'1 euro. El mateix noi va penjar un vídeo a YouTube on es pot veure ell realitzant la compra:

El noi ha explicat que els treballadors de la Apple Store no van tenir problemes en comptar totes les monedes, i que a més, els treballadors es van fer una foto amb ell per a recordar una compra molt especial.
Dirigit al Marc, que gaudeixis del teu iPad! I la pròxima vegada, recapta bitllets!

Verizon jubilarà les connexions 2G i 3G a l'any 2021

Una de les companyies de telefonia més famoses als EE.UU., Verizon, ha explicat que té intenció de retirar les connexions 2G i 3G quan sigui l'any 2021. Així ho ha comunicat el vicepresident de l'empresa, el qual informa que per fer això possible, treuran totes les instal·lacions que tenen al llarg del país perquè la tecnologia 4G (LTE) ja serà compatible i tots els ciutadans ja gaudiran d'ella.

La tecnologia NFC arriba als taxis de Barcelona

Recordeu que vaig parlar del funcionament i els usos del nou sistema de pagament NFC en l'article en que repassava  les característiques del Samsung Galaxy Note II? Doncs La Caixa ha incorporat aquesta nova tecnologia als taxis de la capital de Catalunya. Només cal tenir un telèfon mòbil amb el sistema NFC, i després s'ha d'apropar al datàfon del taxista i llavors ja s'haurà realitzat el pagament. Però si hem de pagar un cost de més de 20 euros, obligatòriament s'haurà d'escriure el número PIN, per major seguretat. El banc anomena aquesta tecnologia sota el nom de "Contactless", i també l'ha inclós en noves targetes i caixers. En els bancs de Barcelona de "La Caixa", directament es pot acostar una de les noves targetes del banc a un sensor de NFC del caixer i també es fa la transacció sense problemes.



Russia vol prohibir la connexió dels menors a xarxes Wi-Fi gratuïtes

Encara que sigui un disparat, aquesta llei es posarà en vigor l'1 de novembre d'aquest any. A Russia creuen que hi ha d'haver límits per als menors als punts Wi-Fi gratuïts, i llavors volen que cap menor d'edat es connecti a una de les xarxes gratuïtes del país prohibint-los el pas. Això vol dir que els establiments, restaurants, botigues i altres llocs hauran d'incorporar un sistema de rastreig a les seves xarxes Wi-Fi per a que puguin saber si hi ha algun menor infringit aquesta nova llei. No complir aquesta norma costaria fins a 1.500 euros, així que no és broma.

Ensenyar als nens que no és bó piratejar en un llibre d'escola

El grup Anaya és una empresa que es dedica a fer i fabricar llibres de text per a les escoles. Fins aquí molt bé, però es que aquesta fotografia ha sorprés casi bé a mitja Espanya:

L'autor de la fotografia és l'usuari @jdelacueva de Twitter, i ens informa respecte a la fotografia que és un llibre de text de 1r d'ESO d'Anaya. "¿Qué piensas de aquellos que «piratean» la música o el cine?" Aquesta pregunta sorprén molt perquè es fica amb els pirates que comparteixen il·legalment pel·lícules o cançons i àlbums. Després es posa a la defensiva dels drets d'autor preguntant: "¿Te gustaría que te «piratearan» un trabajo tuyo?". I es que la veritat, això només té a veure amb la paraula "pirata", del qual havia sorgit del text previ a les preguntes parlant sobre els pirates que roben avions o vaixells.

Montar en bici en un jacuzzi: la fòrmula de FitWet

Una cosa es montar en bici que cansa, i una altra, relaxar-se i banyar-se en un jacuzzi sense cansament. Si voleu ajuntar les dues coses, el resultat serà FitWet. Aquest nou producte és una banyera gran amb una bicicleta instal·lada per a fer exercici mentre també et relaxes, un nova forma de fer exercici que, segons els creadors, ajuda en tots els aspectes com millorar la flexibilitat o perdre moltes calories.
I aquí no s'acaba tot: el producte també incorpora un televisor amb pantalla tàctil, un panell LCD amb el que pots controlar el producte, un comptador del ritme cardíac i de les calories, i 12 raigs de massatge perquè puguem estar ben relaxats mentres fem exercici (cosa que ens sorprén).
Aquest producte no es ven de moment, només és un prototip que s'ensenya a moltes fires de tecnologia. Per les seves funcions i característiques, creiem que no serà barat.

El rentavaixelles del futur que funciona amb diòxid de carboni



Fins ara, els rentavaixelles funcionen amb aigua, però un grup d'experts ha dissenyat un rentavaixelles innovador per al futur que té com a punt impressionant que no li cal aigua al seu interior, sino diòxid de carboni. El DualWash, nom del concepte, presenta 2 seccions on podem posar els nostres plats i coberts i tenir-los nets la pròxima vegada que anirem a menjar. La seva porta es pot desplaçar d'un compartiment a un altre, permetent així poder veure la coberteria neta i fer servir el rentavaixelles també com a armari decoratiu. La porta, a més, també inclou controls i indicadors que informen sobre l'estat de neteja en que es troba el DualWash.
Però anem al més important i el que destaca del concepte: la utilització del diòxid de carboni supercrític en substitució de l'aigua tradicional. Els fluïds supercrítics es poden aconseguir quan un gas es calentat per damunt de la seva temperatura crítica. El diòxid de carboni té el seu punt de temperatura crítica als 31 graus, pel que aconseguir-ho és molt fàcil, i la seva tensió superfícial baixa ajuda a estendre's pels coberts i plats treient la porqueria i les restes de manera més fàcil.
Així que aquest concepte és una idea increïble que, en el futur, podria ser una realitat.

I fins aquí, el més interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada