dissabte, 13 d’octubre del 2012

Galaxy Note II, el segon smartphone gran de Samsung



Samsung ja ha llançat la segona versió del smartphone Note: El Samsung Galaxy Note II. És la segona versió del Galaxy Note I, que va ser increïble per a molts, ja que molta gent volia un smartphone més gran per a crear gràfics i documents o per a organitzar events i altres coses d'entreteniment o treball, així que Samsung va sorprendre a tots. I ara ho ha tornat a fer.

El disseny i les dimensions


A la primera vista del dispositiu, veiem que el Note II s'augmenta o es redueix en diferents aspectes respecte al seu antecessor. El Note II s'ha estirat en la seva llargada, però l'amplada i el gruix s'han reduït. El primer Note pesava 178 grams, però el nou pesa una mica més: 183g. Encara que hi veiem una diferència de pes, uns quants grams de més no ens afecten al moment d'agafar-lo. 
A més a més, es pot desar perfectament en una butxaca d'uns pantalons texans d'home, o si no volem, també podem guardar-lo en una xaqueta. 

Un altre cop, el Note II segueix el mateix model de botons i sortides: el botó d'inici i, als dos costats d'aquest dos més però tàctils (opcions i enrere), als costats del producte els botons de volum i el d'engegada, i la sortida d'auriculars a la part superior mentre que a l'inferior hi ha el port USB.

La marca coreana ha distribuit aquest producte en 2 models de colors: Marble White (el de l'esquerra) i Titanium Grey (el de la dreta). Tan un com l'altre tenen les mateixes característiques, però cada un també canvia el color al seu stylus S-Pen.

S-Pen: L'amic inseparable del Galaxy Note II

Molta gent pensa que seria millor no incloure un stylus als Galaxy Note, però si així fos, ens cansaríem molt d'estar tota l'estona amb el dit navegant per la gran pantalla del Note. Per això està el S-Pen. A més d'això, també ens pot servir com un llapis per a dibuixar com un bolígraf per a anotar esdeveniments o tasques. Com diu el títol, ell no pot faltar. A més, el Note II incorpora una funció que permet a la pantalla detectar els moviments que realitza els punters fins a 1 cm de distància, és a dir, sense tocar gairebé la pantalla. El punt negatiu és que, si el perdem, haurem d'anar a comprar ja que el dispositu no porta un S-Pen de recanvi. Així que, persones descuidades, vigileu on el deixeu...

Pantalla
El Galaxy Note II incorpora una pantalla més gran que la del model anterior. Aquesta pantalla és de 5,5 polzades (0,2 polzades més que el Note original), i a més amb tecnologia Super AMOLED HD, que permet visualitzar colors vius i que estalvia bateria. Té una resolució HD de 1280x720 i és una pantalla panormàmica (16:9) com els nous televisors de pantalla plana. Aquest és el punt fort del dispositiu, ja que permet visualitzar continguts multimèdia o aplicacions amb una resolució molt definida i perfecta.

Conectivitat

El dispositiu ofereix diferents maneres de conectar-se a Internet mitjançant diverses xarxes. La nova tecnologia LTE o 4G que permet navegar per la xarxa a una velocitat de 100 MB. Aquí, a Espanya, encara no s'ha posat en funcionament cap xarxa LTE, així que només podrem gaudir de 3G, amb una velocitat de 21 MB. I sí, podem conectar-nos a qualsevol xarxa per Wi-Fi. Aquest dispositu també permet conectar-se amb altres mitjançant Wi-Fi sense cap router per enmig. El smartphone inclou també Bluetooth 4.0, connexió GPS i la nova tecnologia NFC, un nou sistema que s'assembla al Bluetooth que serveix per a utilitzar el nostre Note II per a identificar-se en un lloc (serviria de targeta d'autobús), o per a pagar qualsevol cosa compatible amb aquest sistema sense necessitat de portar una targeta de crèdit. De moment aquesta nova tecnologia s'està incoporant a molts llocs, i en el futur serà la manera bàsica de pagar.

Càmera i multimèdia

En els aspectes de la càmera, és similar al nou Samsung Galaxy S III. Inclou un sensor de retroil·luminació de 8 megapíxels, que millora la claror en les fotos i vídeos encara que hi hagi poca llum. La càmera permet gravar vídeos en alta definició amb una qualitat de 1920x1080 i té moltes funcions com el flash LED, o la etiquetació d'imatges segons on et trobes. La càmera frontal, dissenyada especialment per a realitzar videotrucades, té 1,9 megapíxels i permet gravar vídeos amb resolució de 720p (HD Ready) i 30 frames en la velocitat dels fotogrames.
El Galaxy Note II pot reproduïr la majoria de formats de vídeo i audio coneguts: MP3, WMA, AAC, eAAC+, MPEG4, DivX, MKV, AVI i FLV.

Processador, memòria, bateria i sistema operatiu


Aquesta vegada, Samsung ha començat a treballar amb els processadors de quatre nuclis en aquest dispositiu, amb 1,6 Ghz i amb 2 GB de memòria RAM. Aquests aspectes en el processador ajuden a millorar l'estabilitat del dispositu quan s'està jugant a jocs o fent treaballs. Aquest nou producte de Samsung es ven en 3 models diferents amb diferents capacitats de memòria: 16, 32 i 64 GB. Si vols incloure una microSD al dispositu, permet augmentar la capacitat fins a 64 GB.
Té una bateria de 3.100 mAh, el qual és una gran notícia per a aquells que utilitzen el seu smartphone diàriament per a fer tasques que necessiten molt temps i rendiment. Quan passen 10 hores de bateria en el Note II, la bateria indica que està al 50%, així que té una bateria que dura molt.
El sistema operatiu que porta és el Android Jelly Bean 4.1 que inclou noves característiques com les noves funcions del centre de notificacions o els widgets que tu mateix pots personalitzar i configurar.

El preu

Aquest nou smartphone de la família Note de Samsung ja està disponible per comprar-lo, i costa uns 659 euros.

Opinió del producte

Samsung ha millorat bastant aquesta segona versió del Note respecte a l'original amb noves característiques, en els processadors, en la càmera o a la resolució de la pantalla. És un smartphone ideal per a aquelles persones creatives o que han de fer treballs de feina seguidament, o per als que continuament han d'anar apuntant notes o apunts i no volen gastar tant paper. Samsung ha fet un bon treball en el desenvolupament del producte, ja que en tots els detalls i aspectes hi ha noves funcions. 

Molts deuen pensar, com a vegades faig jo, com la gent pot interessar-se en uns smartphones tan grans (que quan truques, t'assembles a aquelles persones dels anys 80 amb un super-telèfon-mòbil). El punt està en la seva capacitat de memòria, en el seu rendiment, en la mida de la pantalla i en dissenyar-lo com una tablet però una mica més petita. Apple volia posar un punt entre els ordinadors i els smartphones, i va crear l'iPad. Doncs ara totes les empreses creen tablets o bé, smartphones com aquest, per a facilitar als usuaris la feina i per a que puguin fer les mateixes coses que fan a l'ordinador però en un dispositiu de petites dimensions. És a dir, els clients volen un aparell que faci de substitut de l'ordinador però que funcioni com un smartphone normal i corrent.
Doncs fins aquí, un recorregut per totes les caracterísitques i funcions del nou Samsung Galaxy Note II: un smartphone pensat per a les ments creatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada