divendres, 26 d’octubre del 2012

Resum dels nous productes de la keynote d'ahir d'Apple

Quan vaig acabar de retransmetre la keynote que Apple va fer ahir, vaig dir: "Doncs ara toca repassa tot".
I aquí ho teniu: en aquets article parlarem de les noves funcions i característiques del nous productes d'Apple en comparació amb els models antics. Comencem.

iPad Mini

Va ser el rei de la festa, i ara comentarem les especificacions d'aquest nou dispositiu. Comencem per la seva pantalla: medeix 7,9 polzades davant de les 9,7 de l'iPad 4G. Continua tenint la mateixa resolució que els iPads, que és 1024x768. Les seves mides són 20x13cm, i té un gruix de 0,72 cm.
Té el mateix processador que l'iPad 2, l'A5, però podrien haver posat el mateix que el del nou iPad de quarta generació: l'A6X. La càmera FaceTime HD (la frontal) té 1,2 megapíxels i permet realitzar videoconferències en alta definició (720p). La càmera del darrere, anomenada iSight, té 5 mpx i cinc lents en el seu interior per a fer fotos perfectes.
Pel que fa a la gravació de vídeo, millora pasant-se del 720p al 1080p, fent més nitidesa en els vídeos HD. Les connexions que incorpora són Wi-Fi i Bluetooth, però en el cas del model de Wi-Fi i cel·lular, s'hi afegeixen les tecnologies HSPA+, DC-HSDPA i la coneguda i nova LTE (4G). L'iPad mini és l'únic membre de la família de tabletes d'Apple que només accepta targetes Nano SIM, deixant de lloc les tradicionals Micro SIM. La bateria et permet navegar per Internet a través de xarxes Wi-Fi i reproduïr música fins a 10 hores. Però si et connectes a Internet per xarxes mòbils (3G,LTE) podràs estar navegant 9 hores.
Inclou el nou cable Lightning i l'assistent de reconeixement de veu Siri.

Preu: Models Wi-Fi: 16, 32 i 64: 329, 429 i 529 €. Models Wi-Fi + Cel·lular: 16, 32 i 64: 459, 559 i 659 €. Models de GB i preus posats ordenadament.

iPad amb pantalla Retina (4ª generació)


No va ser tant comentat per les xarxes socials, però també va donar molta influència en aquelles persones que volen un dispositiu gran i potent. Aquesta quarta generació de l'iPad substitueix al de la tercera generació, o sigui, que l'antic "Nuevo iPad" ja no es podrà comprar més i l'únic que encara està en venda és l'iPad 2. Les 9,7 polzades de la seva pantalla no són l'únic que podem comentar, ja que aquesta quarta generació inclou una pantalla Retina de 2048x1536.
El seu processador és el més nou, l'A6X, seguit de l'A6 del nou iPhone 5. Els aspectes de les càmeres, la gravació de vídeo i les connexions són iguals a les de l'iPad mini. Però aquest iPad accepta Micro SIM, sense posar-se en l'actualitat amb les noves Nano SIM. Pel que fa també a l'autonomia i el cable, tot igual, i també porta Siri al seu software.

Preu: Models Wi-Fi: 16, 32 i 64 GB: 499, 599 i 699 €. Models Wi-Fi + Cel·lular: 16, 32 i 64: 629, 729 i 829 €. Preus i models de GB posats ordenadament.


MacBook Pro amb pantalla Retina

I van sortir, finalment, els portàtils d'Apple amb les pantalles de més bona qualitat. Doncs anem a repassar, a part de la seva pantalla, les especificacions i funcions que presenten. La seva pantalla Retina ho diu tot: ara ja té una molt bona qualitat per a poder-hi veure vídeos d'Internet o del nostre Mac. La quantitat de píxels varia: 2560x1600 al de 13 polzades, i 2880x1800 en el de 15". Si parlem de processadors, hem de parlar de manera diferent de cada model.

En el de 13", podem notar que té un processador de doble nucli Intel Core i7, 8 GB de memòria, i una capacitat de fins a 768 GB d'emmagatzematge flash. En el de 15", podem observar un processador Intel Core i7 de quatre nuclis, memòria de fins a 16 GB, i la mateixa capacitat d'emmagatzematge flash.
En parlar sobre la bateria, també tenim de separar el dos models per poder diferenciar-los en aquest aspecte. En el de 13", hi ha una bateria de 74 watts per hora, i 7 hores navegant per Internet de forma inalàmbrica. En el de 15", hi ha una bateria de 95 watts per hora, i el mateix temps de navegar per Internet inalàmbricament.
Els dos models tenen 2 ports USB 3.0, 2 ports Thunderbolt, un port HDMI, connexió Wi-Fi, i tecnologia Bluetooth 4.0. També la càmera frontal anomenada FaceTime HD, i incorporen la nova versió del sistema operatiu d'Apple, Mac OS X Mountain Lion, juntament amb el pack d'aplicacions iLife.

Preu: Models de 13": Des de 1779 €. Models de 15": Des de 2337 €. Hi haurà 2 opcions en cada model (MacBook Pro 13" i 15") que variaran segons la potència del processador o capacitat de GB.

Nous iMac

Aquests nous iMac ens ensenyen que, Apple, ha anat fabricant els iMac cada vegada més fins al llarg dels anys.

Aquest nou iMac es caracteritza per la seva fina carcassa de 5mm de gruix, i té un 40% menys d'espai que la seva anterior generació. Per a poder aconseguir aquest resultat, Apple ha hagut d'eliminar el vidre que incorporava el monitor, i llavors la pantalla LCD ja va directament pegada al panell. Això també afavoreix a que la llum no tornarà a reflexar sobre l'iMac, i que el podrem veure perfectament des de qualsevol angle.
La resolució és de 1920x1080 en el model de 21,5 polzades, mentres que el de 27" té 2560x1440. Els dos models incorporen un processador Intel Core i5 amb quatre nuclis. També tenen la mateixa memòria: dos mòduls de 4 GB, que en total són 8 GB, però al model de 27" s'hi afegeixen quatre ranures SO-DIMM. Els dos models tenen una capacitat d'emmagatzematge d'1 TB (1024 GB).
Els iMac tenen processadors gràfics GeForce de NVIDIA.



Els nous iMac inclouen la càmera FaceTime HD, que augmenta la resolució fins a la màxima que permet la pantalla del model que hem elegit, i permet gravar en mode mirall. Pel que fa a les conexions d'audio, tenen altaveus estèreo, doble micròfon, una sortida d'auriculars i una altra d'audio digital òptic.
També hi podem ficar targetes SDXC, té 4 ports USB 3.0, dos ports Thunderbolt, una sortida de vídeo per a connexions DVI, VGA i DVI de doble canal, i un port Ethernet. Permeten connectar-se a xarxes Wi-Fi, i permet connexions Bluetooth amb la versió 4.0.


A més, si el compres, també et ve el teclat inalàmbric i el ratolí Magic Mouse. Aquest nou iMac inclou el nou software Mac OS X Mountain Lion, conjuntament amb els programes del paquet iLife.

Preu: Model de 21,5": Des de 1.379 €. Model de 27": Des de 1.899 €. Hi haurà 2 opcions en cada model (iMac 21" i 27") que variaran segons la potència del processador o capacitat de GB.







Doncs aquí s'acaba un resum sobre els nous productes que Apple va llançar a la keynote del 23 d'octubre. Espero que us hagi agradat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada