divendres, 2 de novembre del 2012

L'EPG amb veu

Algú ha pensat que seria millor que les televisions ens diguessin per veu el que estan fent al canal desitjat? Jo sí, i crec que és una bona idea. Per això us comentaré com seria aquest concepte.


Quan canviem a un altre canal, sempre ens surt aquell rectangle amb tota la informació del programa que estan oferint ara mateix (restricció d'edat, disponibilitat de subtítols, durada...), i a vegades molesta molt. No seria millor que una veu ens digués "S'està emitint Els Simpson"? Molt millor, no? S'hauria "d'ensenyar al televisor a parlar" mitjançant incorporant sons, formant paraules, i així formant frases (una tasca molt complicada per ser el principi). Llavors el televisor, tractant-se de una programa de ja fa anys o nou, podria pronunciar correctament el nom del programa en qüestió. Però, i si ho portem més allà?

També podriem incorporar-li reconeixement de veu (com té la nova consola XBOX 360 amb Kinect) i així poder preguntar-li coses al televisor (aquesta frase no ha quedat bastant bé) com: "Quina hora és?", "Què faran després?", o "Quines pel·lícules fan aquesta nit a les 22h?". Així el televisor també ens diria per veu: "Són les 16:08 hores", "Després faran Dos Hombres Y Medio", o et faria una llista de totes les pel·lícules que fan avui a les 22h. 

D'aquí sortirien infinitat d'idees per a les noves aplicacions dels televisors amb Smart TV, com preguntar-li a l'aplicació del temps quin temps farà demà, a YouTube ordenar-li a veure l'últim vídeo d'un canal, a la corresponent aplicació de lloguer de pel·lícules fer-li buscar pel·lícules per gènere o una en concret, etc.
Seria, més o menys, una fusió de Siri (l'assistent de veu d'Apple) i el sistema de veu de XBOX i Kinect pensada per a la televisió.
No es una mala idea, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada